Hem
Om mig
Böcker för yngre
Böcker för äldre
NyheterSkicka ett mail till mig: info(at)ewachristina.se


eller följ mig på instagram: ewachristina_
När jag gick i 6:e klass på Breviksskolan i Västervik fick jag en novell publicerad i en liten tidning.


Det var en deckare som hette Pensionat Blue Bird och den var nog inte så jättebra :) - men ändå bra nog för att lärarna på skolan skulle bli lite imponerade.


Det var ju kul, tyckte jag, och bestämde på stående fot att jag skulle bli författare när jag blev stor.


Och så blev det.


( Ett tag funderade jag på att forska i historia också, men författare vann! )Nu har jag skrivit ungefär 50 böcker för åldrar från 6 år och upp mot övre tonår. Jag gillar att skriva olika typer av böcker, så därför har det blivit mellanåldersböcker, deckare för högstadiet, kodknäckare för nybörjarläsare och lättlästa böcker för både barn och vuxna.


Jag gillar själv att läsa spännande böcker, så ofta handla mina böcker om monster, spöken och äventyr.


Ibland skriver jag om historia också. Det är egentligen ett av mina favoritämnen. Medeltiden tycker jag är spännande. Framöver kommer jag nog att skriva lite mer historia.Ibland händer det att jag finns med som gästlärare på någon skrivarkurs för vuxna också. Det är kul att få dela med sig av allt jag har lärt mig under de 15 år jag har jobbat som författare på heltid.Jag är från Ålberga från börja, men jag växte upp i Västervik. Min släkt kommer från Östergötland, så nu har jag bott här i många år.


Lite extra bra trivs jag i trakten kring Omberg - sagoberget. Där har jag hittat material till ett par manus. Bland annat till min favoritbok Guldknappen.När jag inte skriver - fast det gör jag rätt ofta - är det lätt att hitta mig på något trevligt kafe, ( jag har några favoriter ) eller kanske ute på en långpromenad.


Och har man vägarna förbi Omberg och Alvastra är det inte alls omöjligt att jag dyker upp där. Vi kanske syns på hjässan?Här finns några ställen där du kan läsa mer om mig ( om du nu skulle vilja det! )


Raben&Sjögren förlag


B. Wahlströms förlag


Alex författarlexikon


Hegas förlag


Nypon förlag


Bonnier MIXBild på mig: Studio Liverpool&Dacke