Ewa Christina Johansson


Nu spökar det igen! I nya boken Rummet nedanför trappan

Kaleb sommarjobbar vid Alvastra klosterruin när märkliga saker börjar hända. Snart nog börjar han undra om det han ser i ruinen på något sätt hänger ihop med olyckan han var med om tidigare under våren ...

Min släkt kommer från trakten kring Alvastra och det var riktigt roligt att skriva den här boken som utspelar sig på platser som jag känner till väl. Huvudpersonerna i Rummet nedanför trappan heter Kaleb och Nanny. De namnen har jag tagit från släktingar som en gång i tiden verkligen bodde nära Alvastra och som hette just så.

Hoppas ni kommer att gilla boken!

Spindelns hemlighet har fått diplom! Från Kungsbacka bokrally som utsåg den till en av årets 12 bästa böcker! Roligt! Tack! <3!

Nu finns nya boken om Ella och Ida ute. Spöktågets hemlighet!

Spegelns hemlighet kom på finfin bronsplats i bokjuryn! Roligt att ni gillade den <3!

Det är Åsa Carlsson som har gjort de snygga omslagen.

Anden i glaset ... ska man nog låta bli att köra ... Juni och hennes vänner önskar att de hade spelat Monopol i stället. Om du vill veta varför kan du läsa boken Anden i glaset! Men du läser på egen risk …

Om du inte har fått nog med hemskheter efter Anden i glaset så har jag skrivit en mystisk bok till. Den heter 20 över 7 och handlar om Lukas som letar efter sina försvunna kusier ...

På galgbacken brukade man avrätta folk förr i tiden. Och än i dag kan det hända märkliga saker på den plats där galgen en gång i tiden stod. Det kommer Lykke snart att märka i boken Galgbacken ...

Kommer du ihåg boken Silverhäxan? Då kanske du vill läsa fortsättningen också. Den heter Kråkslottet och nu är det Vivas tur att gå in i Silverhäxans gamla ruggiga hus ...

En ny bok till! Den blå dörren kommer ut i höst. Mysrys för den som gillar spöken och vill ha en bok som inte är så svår att läsa :-)

Cecilia Danneker Engström har formgivit Anden i glaset, 20 över 7, Galgbacken, Kråkslottet och Rummet nedanför trappan! Och Sandra Stridh är formgivaren bakom Den blå dörren!

Siri, som dyker upp i böckerna Sista resan, Svag is och Mörkt svek är mer för att lösa riktiga deckargåtor. Och hon gör det bra :-)

Böckerna om Siri har jag skrivit tillsammans med Kristina Sjögren. Den första boken om Siri har kommit ut på tyska. Det tycker vi är himla kul :)

Fullmåne och Midnatt och Rimfrost är tre delar i en trilogi om en varulv. Och om mystiska Annie ...

Mattias Olsson har gjort de kusliga illustrationerna till Fullmåne och Midnatt.

Och Rimfrost har Johan Egerkrans tecknat finfint!

Ibland skriver jag lite kortare böcker också. De är inte så svåra att läsa, men passar nog bäst på högstadiet. De ser ut så här:

Och så finns ju min e-novell Slutstation som har kommit ut på Bonnier Mix!

Den går bara att ladda ned från nätet och den passar helt klart bäst för vuxna. Den är lite otäck!

Alla mina böcker går att låna på biblioteket och att köpa i bokhandeln. En del finns som e-böcker och ljudböcker också. Ljudböckerna går att låna på bibliotek eller strömma hos tex Storytel.